Kol kas informacija prieinama vokiečių, lietuvių, lenkų, anglų ir rusų kalbomis. Pats S. Mavrodis viename interviu pareiškė, kad MMM „kol kas per menkai paplitusi Europoje ir apskritai Vakaruose, nors struktūroje jau dalyvauja 20 žmonių“, todėl planuojama masinė reklamos kampanija Vakarų žiniasklaidoje.

Rusijoje, Ukrainoje ir Estijoje S. Mavrodžiui pasireklamuoti nepavyko – MMM reklama pripažino neteisėta.

Ekspertų vertinimu, didžiąją europiečių dalį vargiai sudomins MMM pasiūlymai, turint omenyje besitęsiančią krizę bei Senojo pasaulio gyventojų finansinį raštingumą.

„Dauguma piramidės investuotojų – pensinio amžiaus žmonės, nelinkę analizuoti rizikos, investuodami santaupas. Bet ši socialinė grupė stipriai nukentėjo per krizę“, – vertina MMM perspektyvas Latvijoje buvęs šios šalies parlamento narys, teisininkas Jurijus Sokolovskis.

J. Sokolovskis abejoja, ar į piramidę investuos vidurinioji klasė, kadangi dėl krizės ir pasiimtų paskolų žmonės neturi atliekamų pinigų.

Išsivysčiusiose Europos valstybėse S. Mavrodžio laukia kitokie sunkumai. Pvz., europietiškoje MMM interneto svetainėje pateikti trijų agentų telefonai Didžiojoje Britanijoje, tačiau šioje šalyje finansų sfera griežtai kontroliuojama, tad norint atidaryti Londone biurą „МММ-2011“, piramidės dalies steigėjams teks laikyti egzaminus „Financial Service Authority“ agentūroje. Pašaliniam žmogui šiaip prasimušti rinkoje ir rinkti indėlius nepavyks. Britanijoje MMM gali rinkti indėlius tik kaip aukas, tam registracijos nereikia.

Rusijoje, kuri dešimtą dešimtmetį jau nukentėjo nuo MMM, per metus atidarė 50 MMM biurų, Kazachstane veikia devyni MMM biurai, po vieną yra Kirgizijoje ir Graikijoje. Federalinė finansų rinkų tarnyba MMM veiklos neseka, argumentuodama tuo, kad trūksta teisinio reguliavimo.

Pernai lapkritį buvo skelbiama, kad MMM piramidė – ties žlugimo riba, kad vadinamoji „MMM-2011“ sistema, kurią pasitelkęs garsus sukčius žadėjo grąžinti pinigus visiems apgautiems indėlininkams nebesusidorojo su gaunamų pinigų apimtimis – pradėjo vėluoti laimėjimų išmokėjimai, nepatenkinti dalyviai ėmė skųstis. S. Mavrodis atsakė besiskundžiantiems necenzūriniais žodžiais ir pažadėjo kovoti su paniką keliančiais gandais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)