Tiriamasis laikotarpis – 1999 m. liepos 1 d.–2000 m. birželio 30 d. Romas Švedas, Užsienio reikalų ministerijos Ekonomikos departamento direktorius: "Vilčių suteikia tai, kad mus palaiko Skandinavijos šalys, kurios gina nuostatą, jog asocijuotoms ES narėms nereikia taikyti antidempingo priemonių". Karbamido dempingu, be Lietuvos, dar yra kaltinami Baltarusijos, Bulgarijos, Egipto, Estijos, Kroatijos, Libijos, Lenkijos, Rumunijos ir Ukrainos karbamido gamintojai.

Linas Balutis, "Achemos" Rinkos vystymo skyriaus rinkos vadybininkas, teigia, kad Jonavos bendrovėje gaminamo karbamido kiekis ES rinkoje sudaro palyginti labai mažą skaičių. Pasak jo, nors karbamidas yra brangiausia "Achemos" eksportuojama trąša, jos kaina eksporto šalyse krito labiausiai – nuo 220 USD/t iki 60 USD/t. Jis mano, kad prie to labiausiai prisidėjo buvusios Sovietų Sąjungos gamintojai, turintys didelius gamybinius pajėgumus.

"Mes negalime būti apkaltinti dempingu, nes dėl didėjančių minėtos zonos šalių pardavimų "Achemos" parduodamo karbamido kiekiai sumažėjo, o kainos buvo ir yra aukštesnės nei vidutinės rinkoje. Tai pavyko pasiekti ilgai ir sėkmingai bendradarbiaujant su Vokietijos importuotojais", – analizuoja p. Balutis.