Paskolą, kurią dar turi patvirtinti TVF vykdomoji valdyba, Egipto vyriausybė panaudos kovai su juodąja valiutų rinka, biudžeto deficito ir valstybės skolos mažinimui bei ekonomikos plėtros skatinimui ir darbo vietų kūrimui.

Egiptas yra stipri valstybė, turintį didžiulį potencialą, tačiau reikia kuo skubiau išspręsti keletą rimtų problemų“,– teigiama TVF pranešime, kuriame taip pat nurodoma, kad vyriausybė didins mokesčius ir apkarpys elektros kainų subsidijas.

Egipto ekonomika stringa nuo pat 2011 m., kai buvo nuverstas ilgus metus šalį valdęs Hosnis Mubarakas. Šalyje fiksuojama aukšta infliacija, trūksta užsienio valiutos, sumažėjo turistų srautai ir investicijos, todėl nukentėjo tiek verslas, tiek gyventojai.

Šalis kreipėsi pagalbos į TVF po to, kai dėl smukusių naftos kainų išseko turtingų Persijos įlankos valstybių teikiama finansinė pagalba. Be to, turtingų arabų šalių verslininkus atbaido didelės biurokratinės kliūtys.

Egipto vyriausybė tikisi, kad gavus paskolą paspartės ekonomikos augimo tempai, o šalis atgaus investuotojų pasitikėjimą.

Vyriausybės ekonomikos programoje numatyta dėti visas pastangas palengvinti skurdžiausių gyventojų būklę. Taip tikimasi išvengti neramumų.

Programoje taip pat teigiama, kad iš ekonomikos pakilimo naudos turės visa Egipto visuomenė, ne tik nedidelę gyventojų dalį sudarąs elitas, kaip būdavo anksčiau.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją