Daugiausiai teigiamos įtakos turės smarkus eksporto kilimas ir aktyvus vartojimas šalies vidaus rinkoje, pirmadienį nurodo šalies centrinio banko „Bundesbank“ specialistai. Apie tai praneša „EUbusiness“.

„Vokietijos ekonomika, dar 2014 metų pabaigoje pasiekusi neįtikėtinai stiprų augimą, taip pat sėkmingai turėtų plėstis ir pirmąjį 2015-ųjų ketvirtį, - rašo „Bundesbank" naujausioje savo ataskaitoje. - Taip pat ir antrąjį ketvirtį tęsis stipri ekonomikos pakilimo tendencija. Jos pagrindiniais varomaisiais veiksniai tampa paklausa užsienio rinkose, vartojimas privačiajame sektoriuje ir, kiek mažesniu mastu, gyvenamųjų namų statybų sektoriaus aktyvumas".

„Bundesbank" pabrėžia, kad matyti ir pagyvėjimas bendrovių investicijų srityje.

Pareigūnai priduria, kad vartotojų aktyvumas, jau ir taip gana smarkus, susidarius palankioms sąlygoms šalies darbo rinkoje bei smarkiam atlyginimų didėjimui, taip pat buvo paskatintas ir papildoma perkamąja galia, susidariusia dėl smukusių energijos kainų.

Ketvirtąjį praėjusių metų ketvirtį registruotas Vokietijos ekonomikos augimas sudarė 0,7 proc., t.y. daugiau nei tikėjosi rinkų analitikai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (190)