Dolerio kursas euro atžvilgiu užkopė į aukščiausią poziciją nuo 2003 m., ir tai prognozuoja staigius JAV palūkanų normų pokyčius rinkose, praneša bloomberg.com

Apie pietus vienas euras smuko 1 proc. JAV dolerio atžvilgiu buvo vertas 1.0417 dolerio. Kaip rašoma ketvirtadienio ryto SEB banko Biržos laikmatyje, šįryt 8.45 val. Lietuvos laiku vienas euras kainavo 1,05 JAV dolerio.

Analitikai ėmė kalbėti apie galimą euro ir dolerio paritetą per artimiausius mėnesius.

Europos bankų akcijų kainos pakilo, o obligacijų ir aukso vertė smuko.

Dolerio kursas kitų didžiųjų šalių ir beformuojančios rinkos šalių valiutų atžvilgiu ėmė augti po to, kai po pirmojo ir vienintelio 2016 m. Federalinio rezervų banko palūkanų normų šuolio pasirodė signalų apie tai, kad kitais metais tikimasi trijų didinimų.

DELFI primena, kad JAV Federalinių rezervų bankas (FED) antrą kartą per pastarąjį dešimtmetį sugriežtino pinigų politiką – bazinės palūkanų normos padidintos iki 0,50-0,75 procento.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (77)