Pastebima, kad sąsajos su bankrutavusiomis įmonėmis didina ir veikiančių įmonių bankroto riziką.

Daugiausia naujai bankrutuojančių įmonių praėjusį mėnesį buvo užfiksuota paslaugų veikloje – iš viso 20-ies jų statusas pasikeitė iš „veikianti“ į „bankrutuojanti“. Taip pat bankrutuojančiomis tapo 18 mažmeninės prekybos įmonių, dar 15, veikusių apdirbamosios pramonės šakoje.

Kaip nurodo „Creditinfo“, Iš trijų didžiausių bankrutavusių įmonių (bankroto procedūros baigtos) dvi užsiėmė statybos ir NT veikla. „Valsva“ ir Ko 2011 m. turėjo 8 mln. litų apyvartą. Vilniaus bendrovėje, turėjusioje 4 transporto priemones, praėjusių metų pradžioje dirbo 35 darbuotojai. Pasvalio bendrovė „Vidstata“ 2012 m. gavo 7,3 mln. litų pajamas, darbuotojų skaičius pernai siekė 71, o registruotų transporto priemonių – 19. Dar vienos Vilniaus įmonės –„ASF“ – 2012 m. pajamos sudarė 5,6 mln. litų. Prieš bankrotą įmonė turėjo 56 darbuotojus, 13 registruotų transporto priemonių.

„Bankrotų tendencijos ir toliau išlieka labiausiai nepalankios statybos ir NT bei prekybos įmonėms. Pirmųjų veiklos baigtį vis dar daugiausia galima sieti su sunkmečio padariniais, kai paklausa statybos darbams ir nekilnojamajam turtui žymiai sumažėjo, tačiau sektoriaus perspektyva yra teigiama. Tuo tarpu prekybininkų bankrotai – tai visų pirma nuolat augančios konkurencijos ir negebėjimo prisitaikyti prie pokyčių pasekmė. Beje, sąsajos su bankrutavusiomis įmonėmis didina ir veikiančių įmonių bankroto riziką“, – cituojama Rasa Maskeliūnienė, kreditų biuro „Creditinfo“, kuriame nustatomi įmonių kredito reitingai, vyriausioji kredito analitikė.

Didžiausi bankrotai 2014 m. kovo mėnesį

Įmonės pavadinimas (statusas „bankrutavęs“)Pajamos (mln. Lt)Pajamų metai Veikla
UAB „VALSVA“ IR KO82011Prekyba
UAB „Vidstata“7,32012Statyba ir NT
UAB „ASF“5,62012Statyba ir NT
UAB „Kevino transportas“5,52012Transportas
UAB „MEDELKOM“3,42012Pramonė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)