Konservuotos produkcijos nepalietęs embargas smogė šaldytų daržovių gamybai Lenkijoje - šioje valstybėje „Bonduelle“ turi dvi gamyklas.

Dėl šios priežasties, kaip praneša newsru.com, „Bonduelle Group“ šiuo metu ieško kitų būdų tiekti šią produkciją į Rusiją iš kitų šalių. „Iš dalies tai, žinoma, stabdo tai, ką pasiekėme per pastaruosius 1,5 metrų“, - patikino B. Bonduelle‘is.

Dėl Rusijos draudimo labiausiai B. Bonduelle‘iui nerimą kelia sėklos, nes pagrindinė jų tiekėja pasaulinėje rinkoje – JAV. B. Bonduelle‘is padėkojo rajono ir krašto administracijoms, kurios padėjo pasitelkiant lobistinę veiklą vyriausybiniu lygmeniu pasiekti, kad sėklos būtų pašalintos iš draudžiamų žemės ūkio produktų sąrašo.

Jei apribojimai būtų taikomi ir sėkloms, „Bonduelle“ ir kitoms žemės ūkio įmonėms Rusijoje tai taptų stipriu smūgiu, dėl kurio tektų imtis darbuotojų atleidimo ir gamybinio proceso stabdymo.

Šiai įmonei susidomėjimą kėlė tai, kad tarp Ukrainos ir Rusijos nebuvo jokių muitų barjerų. Tačiau per 1,5 metrų Ukrainos valdininkai taip ir nesuteikė leidimo statyboms. 

Krasnodaro srityje veikia dvi „Bonduelle Group“ priklausančios gamyklos: „Kubanskije konservi“ ir „Bonduelle-Kuban“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)