"Mažeikių naftos" komunikacijos skyriaus duomenimis, bendrovė per pastarąją savaitę A95 benzino kainą padidino 21 litu už toną (1,5 cento už litrą), o dyzeliniai degalai brango 162 litais už toną (13,5 cento už litrą). Pirmadienį "Mažeikių nafta" pardavinėjo A95 benziną po 2,24 lito už litrą, o dyzelinius degalus - po 2,08 lito, antradienį rašo dienraštis "Lietuvos rytas".

Bendrovės "Mažeikių nafta" rinkotyros specialistai mano, kad artimiausiu metu dyzeliniai degalai dar šiek tiek brangs, benzino kaina irgi gali nežymiai padidėti.

Bendrovių "Ventus nafta" ir "Uotas" vadovas Sergejus Tugušis teigė, kad "Mažeikių nafta" skuba vartotojams pranešti apie kainų sumažinimą, tačiau neskuba skelbti apie kainų didinimą.

Pasak degalinių vadovų, kritusi vartotojų perkamoji galia bei tarpusavio konkurencija juos verčia pardavinėti degalus pigiau, negu leidžia ekonominė logika. Degalų kaina turėtų būti apskaičiuota taip, kad degalinės atsipirktų per 5 metus, tačiau jau antri metai taip nėra. Degalinių atsipirkimo laiką dėl mažesnių kainų savininkai pailgina iki 7-10 metų.

Bendrovės "Lukoil Baltija" generalinio direktoriaus pavaduotojas Raimundas Dabravalskis tvirtino, kad praėjusią savaitę Lietuvos degalinėse dyzeliniai degalai buvo pardavinėjamas vidutiniškai 13 centų už litrą pigiau, nei turėtų būti pagal degalinių atsipirkimo formulę. Marža tarp produktų pirkimo ir pardavimo mažmeninėje rinkoje itin sumažėjo lapkričio mėnesį.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją