„Arla“ patvirtina, kad draudimas įvežti į Rusiją maisto produktus iš Europos Sąjungos (ES) turės įtakos įmonės veiklai“, - pažymima bendrovės vadovybės pranešime. Tačiau galimi tokio draudimo nuostoliai nenurodomi, rašo newru.com.

Danų ir švedų pieno produktų kooperatyvas „Arla Foods“ gamina sūrius „Arla“, minkštuosius sūrius „Apetina“, sūrius „Arla Natura“, „Castello“, sviestą „Lurpak“ ir kt. Įmonės atstovo spaudai Taiso Brugerio teigimu, „Arla Foods“ per metus parduodavo Rusijai produkcijos už 1 mlrd. Danijos kronų (apie 180 mln. dolerių, arba 450 mln. litų). Tai sudaro maždaug 1,3 proc. visų įmonės pardavimų.

Išvakarėse paaiškėjo, kad analogiškų priemonių ėmėsi ir stambiausia Suomijos pieno produktų gamintoja „Valio“. Generalinis įmonės direktorius Pekka Laaksonenas pranešė, kad „Valio“ sustabdė importui į Rusiją skirtų produktų gamybą. Tačiau penktadienį jis paneigė Suomijos naujienų tarnybos „Yle“ informaciją, esą „Valio“ nutraukia ir savo gamybą Rusijoje.

„Kalbame apie Rusijai skirtų prekių gamybos sustabdymą fabrikuose, kurie yra Suomijoje“, - tvirtino „Valio“ vadovas. Jo teigimu, „Valio“ gamyba Rusijos teritorijoje vyks toliau. „Valio“ teks ieškoti naujų savo produkcijos realizavimo rinkų, tačiau kol kas tai yra tik planai ir komercinė paslaptis, pažymėjo P. Laaksonenas.

90 proc. Rusijai skirtų produktų „Valio“ gamino Suomijoje, tačiau koncernas turi savo padalinių ir Rusijoje (logistikos centrą ir sūrių gamybos liniją Maskvos srityje, taip pat nuomojamą rūgščių pieno produktų gamybos liniją Leningrado srityje). Žaliavos šiems produktams iki šiol būdavo gaunamos iš Suomijos bei Estijos.

Rugpjūčio 6 dienos vakarą Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasirašė įsaką, kuriuo vieniems metams uždraudė arba apribojo maisto produktų importą iš valstybių, prisijungusių prie sankcijų Rusijai, jos piliečiams ar įmonėms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)