Tai teigiama "DFDS Tor Line" penktadienį išplatintame pranešime spaudai.

"DFDS Tor Line" yra Olandijos bendrovės "B. B. Bredo B. V." partnerė, privatizuojant 75,16 proc. "Lisco" akcijų. Ji jau anksčiau yra pareiškusi, kad po privatizavimo perims "Lisco" keltų verslą - tai numatyta "DFDS Tor Line" ir "Bredo" pasirašytame partnerystės susitarime.

Anot pranešimo, pagal susitarimus tarp "Bredo" ir partnerių, po privatizavimo "Lisco" turėtų būti reorganizuota, atskiram juridiniam subjektui perduodant šešis "Lisco" keltus ir jos valdomą jūrų agentūrų bei krovinių terminalų akcijų dalį. Tačiau, kaip BNS sakė "Lisco" atstovai, jokių krovinių terminalų akcijų bendrovė neturi. Ji valdo tik dviejų jūrų agentūrų - "Krantas Shipping" (Klaipėdoje) ir "Lita Shipping" (Kylyje) kontrolinius akcijų paketus (po 51 proc.).

"DFDS Tor Line" priklausytų 76,36 proc. naujojo juridinio subjekto akcijų, likusią dalį valdytų dabartiniai smulkieji "Lisco" akcininkai. Danijos bendrovė linkusi derėtis dėl likusių akcijų pirkimo.

"DFDS Tor Line" patvirtino ir toliau liekanti "Bredo" patnere, kol paaiškės "Lisco" privatizavimo baigtis. Pasak pranešimo, Danijos laivininkystė norėtų įsigyti šešis keltus ir yra tam sukaupusi reikalingas lėšas.

Be to, "DFDS Tor Line" norėtų įsigyti ir du iš 29-ių krovininių "Lisco" laivų. Tokiu atveju Danijos bendrovės investicijos gerokai padidėtų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją