Nacionalinė statistikos tarnyba (NST) nurodo, kad, skaičiuojant pinigine išraiška, priedai buvo vos 0,1 proc. mažesni nei jų rekordinis lygis, pasiektas finansiniais 2007-2008 metais.

Finansų ir draudimo sektoriuose rodiklis buvo mažesnis nei ikikriziniu laikotarpiu. Tačiau kitose ekonomikos srityse priedai prie atlyginimų buvo gerokai didesni" nei prieš pasaulinę finansų krizę.

Anot NST pareigūnų, didžiausias priedų didėjimas 2014-2015 metais buvo registruojamas profesionalių, mokslinių ir techninių paslaugų teikimo srityse (+0,9 mlrd. svarų) bei informacijos ir komunikacijos sektoriuose (+0,5 mlrd. svarų).

Pranešime nurodoma, kad finansų ir draudimo sektoriuose priedų minėtu laikotarpiu buvo išmokėta 1,5 mlrd. svarų mažiau, tačiau NST pabrėžia, kad tokia situacija galėjo iš dalies susidaryti todėl, kad šioje srityje labiau nei kitose linkstama priedus koncentruoti į gruodžio-kovo mėnesių laikotarpį, o 2013-aisiais priedų mokėjimas nuo kovo buvo atidėtas iki balandžio".

Iš viso finansiniais 2014-2015 metais šalyje buvo išmokėta priedų už 42,4 mlrd. svarų, t.y. 2,7 proc. daugiau nei ankstesniu 12-os mėnesių laikotarpiu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)