Vien į sostinės automobilių aikštelių sistemos sukūrimą per 5 metus "Conceptor" dukterinė įmonė "Parkerings-Compagniet" investuos apie 145 mln. litų.

Pirmąsias tris automobilių stovėjimo aikšteles planuojama pradėti statyti dar šiais metais, vieną jų - prie Operos ir baleto teatro.

"Į automobilių aikštelių projektą žiūrime kaip į prestižinį projektą, mūsų sugebėjimų įrodymą", penktadienį susitikime su Vilniaus meru sakė "Conceptor" prezidentas Vidaras Lyhusas.

Norvegai kartu su kitais vietos partneriais ketina statyti ir du prekybos centrus, vieną iš jų - 15 hektarų sklype Ozo gatvėje. Jį planuojama statyti kartu su bendrove "Vilniaus prekyba".

"Reikia iki galo aptarti partnerystės struktūrą, o tada bus galima kalbėti apie prekybos centro statybos terminus. Akivaizdu, kad tai daryti reikia kuo greičiau", žurnalistams po susitikimo teigė "Conceptor" atstovas Lietuvoje Jonas Tamulis.

Pasak jo, maždaug po dviejų trijų savaičių abi bendrovės turėtų priimti galutinį sprendimą dėl prekybos centro statybos Ozo gatvėje.

Šalia nebaigto statyti stadiono planuojama statyti komercijos centrą, kuriame būtų įrengta ne tik parduotuvių, restoranų, bet ir kino teatrų, vaikų darželių.

Panašaus dydžio prekybos centrą ketinama pastatyti ir prie Vingio parko, bendrovės "Velga" teritorijoje. "Conceptor" numatomo statyti komercijos centro projekto kol kas neturi.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją