Antradienį žiniasklaidai pristatyti visuomeninės iniciatyvos „Pakviesk draugą į Lietuvą“ bandomojo etapo rezultatai. Nuo liepos iki spalio verslo, pramogų, krepšinio ir visuomenės atstovai ragino viso pasaulio lietuvius asmeniniu kvietimu savo draugus ir pažįstamus iš užsienio aplankyti Lietuvą.

„Facebook“ vykdytoje apklausoje užsieniečiai turėjo įvardinti tris priežastis, kodėl nori į Lietuvą. Už tai jie galėjo laimėti skrydį į Lietuvą. Savo nuomonę išreiškė apie 100 užsieniečių.

Populiariausia priežastimi dauguma užsieniečių įvardijo vietinius žmones ar draugus bei pažįstamus iš Lietuvos. Antroje vietoje minėta tradicinė virtuvė – dauguma minėjo cepelinus, šaltibarščius, kugelį, keptą duoną, rūkytą žuvį ir kitus tradicinius lietuviškus patiekalus.

Trečioje vietoje atsidūrė kultūra ir menas – dauguma minėjo gilią Lietuvos istoriją ir su ja susijusią kultūrą, architektūrą, talentingus menininkus. Krepšinis, Lietuvos krepšinio gerbėjai bei merginos iš Lietuvos užėmė atitinkamai ketvirtą ir penktą vietas.

M.Jovaišos albumas sudegė R.Bransono namuose

Dalia Venslovaitė, Vaida Balčiūnaitė ir Vladas Lašas
Iniciatyvos partneris ir sumanytojas, „UPS Lietuva“ generalinis direktorius Vladas Lašas pasakojo, kad žmonės, kurie asmeniniais ryšiais pakviečiami į Lietuvą, pamatę šalį vėliau tampa jos ambasadoriais. Dėl asmeninių ryšių šįmet į Lietuvą pavyko pasikvieti vieną NASA vadovų su delegacija. Tai sulaukė plataus žiniasklaidos dėmesio.

Praėjusiais metais apie Lietuvą išgirdo ir nuotykių ieškotojas britų milijardierius Richardas Bransonas.

„Mariaus Jovaišos albumą „Neregėta Lietuva“ įteikiau Richardui Bransonui. Tikiuosi, tą kvietimą jis priėmęs ir anksčiau ar vėliau mes suorganizuosime jo kelionę į Lietuvą. Gaila, šis albumas su tuo gražiu namu , kuriame svečiuojantis pernai teko įteikti, prieš mėnesį sudegė uragano metu“, - kalbėjo V. Lašas.

Portugalas mėgavosi cepelinais

Iniciatyvos dalyvė Vaida Balčiūnaitė į Lietuvą kvietė draugus, su kuriais susipažino Portugalijoje studijuodama pagal „Erasmus“ mainų programą. Vienas jų – Alvaro - laimėjo nemokamą skrydį į Lietuvą.

Portugalas Lietuvoje labiausiai norėjo pamatyti draugus. Didelis krepšinio aistruolis norėjo išvysti šalį, kurioje krepšinis – antroji religija. Taip pat Alvaro norėjo paragauti lietuviško alaus.

V. Balčiūnaitė portugalui aprodė Nidą, Trakus, Vilniaus senamiestį, nuvedė paragauti tradicinės lietuvių virtuvės. „Tai tikriausiai pirmasis užsienietis, kuriam labai patiko cepelinai. Ir ne tas paprastasis variantas, o apkepinti cepelinai su spirgučių padažu“, - pasakojo V. Balčiūnaitė.

Didelei lietuvės nuostabai, Alvaro suvalgė tris cepelinus. Jam taip pat patiko kibinai ir šaltibarščiai, kurie iš pradžių gąsdino dėl savo spalvos.

Į Lietuvą siūlo vilioti per socialinius tinklus

Rinkodaros socialiniuose tinkluose ekspertas „Big Idea“ vykdantysis partneris Markas Eikneris kalbėjo, kad tradicinių kelionių planavimo įpročiai sparčiai keičiasi. Tarptautinis tyrimas „Travel Planning“ parodė, kad planuojant ir renkantis keliones maždaug pusei respondentų įtakos turėjo internetas ir socialiniai tinklai.

„Socialinių tinklų komunikacija nereikalauja didelių išteklių, yra efektyvi, paveiki. Manau, kad tai perspektyvi priemonė turizmui skatinti“, - sakė M. Aikneris, tuo raginęs naudotis tokias mažas šalis kaip Lietuva.

Iniciatyvos „Pakviesk draugą į Lietuvą“ profilį „Facebook“ tinkle pamatė daugiau nei pusė milijono vartotojų. Profilis sulaukė per 3000 gerbėjų, daugiau nei 2000 jų – ne iš Lietuvos.

„Pakviesk draugą į Lietuvą“ – iniciatyva, raginanti kiekvieną asmeniškai kviesti svečius iš užsienio, pasitelkiant pažintis ir socialinius tinklus.

Prie šios visuomeninės iniciatyvos pirmojo, bandomojo, etapo prisijungė per 30 partnerių – įmonių ir organizacijų, Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos miestų savivaldybės, žinomi žmonės: sportininkas Linas Kleiza, atlikėjas Jurgis Didžiulis. Iniciatyvos sumanytojai - profesionalų tinklas „Globalios Lietuvos lyderiai | GLL“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)