"Central European" yra finansų leidinio "Euro Money" žurnalas, skirtas investuotojams Vidurio ir Rytų Europoje. Regiono finansų lyderių apžvalga spausdinama žurnalo balandžio numeryje.

Pasak "Central European", Vilniaus bankas Lietuvoje pripažintas geriausiu dėl to, jog nepasydamas Rusijos krizės pasekmių jo pelnas pernai išaugo 24 proc. iki 74,2 mln. litų, turtas padidėjo daugiau kaip penktadaliu, o paskolų portfelis - beveik trečdaliu.

Leidinio analitikai taip pat išskyrė šių metų vasarį pasibaigusį "Hermio" banko prijungimą, po kurio Vilniaus bankas tapo antru pagal dydį banku Baltijos šalyse.

Latvijoje geriausiu banku pripažintas "Unibanka", o Estijoje - "Hansabank", kuris yra didžiausias bankas Baltijos šalyse.

Geriausiai Baltijos šalyse dirbančiu užsienio banku "Swedbank" pripažintas nepaisant to, kad dabar didžiausia šių šalių rinkos dalis priklauso Skandinavijos "Skandinaviska Enskilda Banken" (SEB), kuris yra įsigijęs Vilniaus banko, "Unibanka" bei Estijos "Uhisbank" akcijų paketus.

Pasak "Central European", "Swedbank", kuriam priklauso 49,9 proc. "Hansabank" akcijų, jau dabar pirmauja Estijos rinkoje, o per Lietuvoje ir Latvijoje įsikūrusius "Hansabank" dukterinius bankus jis galės sėkmingai organiškai plėsti savo veiklą visame regione.

Tuo tarpu SEB laukia gana sunkus uždavinys bandant sujungti trijų skirtingų regiono bankų veiklą.

"Central European" geriausiu Vidurio ir Rytų Europos centrinio banko valdybos pirmininku pripažino Vengrijos banko primininką Gyergy Suranyi, o geriausiu finansų ministru - Rusijos atstovą Michailą Kasjanovą.

Geriausia regiono birža išrinkta Budapešto (Vengrija) vertybinių popierių birža.

Geriausiu regione dirbančiu komerciniu banku pripažintas Olandijos "ABN Amro", o geriausiu investicijų banku - "Schroders Salamon Smith Barney".

Geriausiu akcijų platintoju bei paskolų teikėju Vidurio ir Rytų Europoje išrinktas bankas "Credit Suisse First Boston", geriausiu sindikuotų paskolų teikėju - bankas "Chase Manhattan", o geriausiu paskolų organizatoriumi - Prancūzijos bankas "Societe Generale".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją