Lietuvoje pagamintas "Carlsberg" alus baruose ir parduotuvėse oficialiai bus pristatytas rugsėjo 16 dieną, ketvirtadienį pranešė "Carlsberg", valdanti kontrolinį "Švyturio" akcijų paketą.

Pasak pranešimo, "Carlsberg" alus bus vienintelis Lietuvoje pagamintas šviesus premium segmento alus, paplitęs visame pasaulyje. Tyrimo rezultatai rodo, kad šio segmento alaus paklausa šalyje nėra patenkinta.

"Carlsberg" alus iš Danijos į Lietuvą buvo importuojamas nuo 1990 metų. Nuo šiol Lietuvoje gaminamas alus bus parduodamas taip pat Latvijoje ir Estijoje.

Sausio-rugpjūčio mėnesiais "Švyturys" pardavė 3,687 mln. dekalitrų (dal) alaus ir užėmė 26,7 proc. Lietuvos alaus rinkos - daugiausia iš visų alaus daryklų.

"Švyturys" yra seniausia alaus darykla Lietuvoje. "Carlsberg" valdo 57,7 proc. uostamiesčio alaus daryklos, akcijų. Danijos investicijų fondui Vidurio ir Rytų Europai priklauso 20,1 proc., Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankui - 19,9 proc. įmonės akcijų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją