Klaipėdos miesto apylinkės teismas pritarė Klaipėdos apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorės Vaidos Pužauskienės prašymui procesą užbaigti teismo baudžiamuoju įsakymu, tai yra nenagrinėjant bylos teismo posėdžiuose. Moteriai skirta 1130-ies eurų bauda.

Bylos duomenimis, kaltinamoji O. F., siekdama nuslėpti pajamas, kurias gavo už vasaromis į pajūrį atvykstantiems poilsiautojams teikiamas nakvynės paslaugas, apgaulingai tvarkė buhalterinę apskaitą.

2011-ųjų ir 2012-ųjų vasaromis O. F. neregistravo ir į apskaitą neįtraukė daugiau kaip 40 tūkstančių litų arba daugiau kaip 12 tūkstančių eurų už patalpų nuomą gautų pajamų.

Be to, kaltinamoji siekė išvengti ir mokesčių, tad į deklaraciją nuo 2009-ųjų iki 2014-ųjų pabaigos įrašydavo neteisingus duomenis. 2011 metais ji nedeklaravo 55 tūkst. 507 litų arba kiek daugiau nei 16 tūkst. eurų, o 2012 metais – 45 tūkst. 522 litų arba kiek daugiau nei 13 tūkst. eurų.

2011 metais viršijusi 100 tūkst. litų (28962 Eur) pajamų, gautų už per metus suteiktas paslaugas, ribą O. F. šiuos duomenis nuslėpė ir į valstybės biudžetą nesumokėjo 2 tūkst. 367 litų (685 Eur) gyventojo pajamų mokesčio (PVM), taip padarydama žalos valstybei.

Nuo 2009-ųjų iki 2014-ųjų pabaigos kaltinamoji metinių pajamų mokesčio deklaracijų prieduose „Apmokestinamosios pajamos“ nedeklaravo beveik 27 tūkst. litų (7 tūkst. 380 Eur) pajamų, gautų už patalpų nuomą. Nuo jų taip pat nepriskaičiavo ir nedeklaravo daugiau kaip 40 tūkst. litų (11 tūkst. 662 Eur) gyventojo pajamų mokesčio, taip padarydama žalos valstybei.

O. F. savo kaltę dėl apgaulingai tvarkytos buhalterinės apskaitos ir neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ir turtą Valstybinei mokesčių inspekcijai pateikimo pripažino visiškai. Procesas užbaigtas teismo baudžiamuoju įsakymu, todėl byla nebus nagrinėjama teismo posėdžiuose.

„Procesą užbaigti teismo baudžiamuoju įsakymu prašiau dėl to, kad įtariamoji prisipažino kalta ir nuoširdžiai gailėjosi dėl įvykdytų nusikalstamų veikų. Anksčiau ji jokių pažeidimų nebuvo padariusi, be to, sutiko su siūloma bausme ir tuo, kad procesas būtų užbaigtas teismo baudžiamuoju įsakymu, tai yra nenagrinėjant baudžiamosios bylos teisme. Toks procesas yra ekonomiškesnis ir greitesnis“, – teigė šiam ikiteisminiam tyrimui vadovavusi prokurorė Vaida Pužauskienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)