Nuo rugsėjo 1 dienos iki spalio 31-osios bus siunčiami laiškai su informacija apie Lietuvoje galiojančią teisinę atsakomybę už neteisėtą įrangos naudojimą, siūloma įsigyti legalios įrangos su didelėmis nuolaidomis.

BSA advokatė Jolanta Pranckevičienė pirmadienį surengtoje spaudos konferencijoje sakė, kad programinės įrangos vartotojams trūksta informacijos, kur ją įsigyti ir legalizuoti.

Mokesčių policijos departamento Intelektualinės nuosavybės teisų gynimo poskyrio inspektorė Regina Jasiulienė teigė, kad autoriaus teisių apsauga yra aktuali problema ir tam reikia priimti atitinkamų įstatymų.

"Tyrimų duomenimis, dabar apie 81 proc. Lietuvoje esančios programinės įrangos yra nelegali", sakė ji.

Remiantis Mokesčių policijos duomenimis, šių metų rugpjūčio mėnesį atlikus patikrinimus, bus keliama 20 administracinių ir 3 baudžiamosios bylos programinės įrangos vartotojams ir 1 baudžiamoji byla programinės įrangos pardavėjui.

BSA, įkurta 1988 metais, jungia didžiausius programinės įrangos ir kompiuterinės technikos gamintojus.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją