"Žinome Vyriausybės sprendimą pratęsti su mumis derybas. Sveikiname tai ir esame pasiruošę derėtis. Negaliu komentuoti, ar pavyks susitarti dėl didesnės kainos ir investicijų, nes tai yra derybų objektas", BNS sakė D. Johanonoffas.

Susisiekimo ministras Gintaras Striaukas trečiadienį sakė, kad "Bredo" sutiko derėtis dėl geresnių sąlygų nei iki šiol - anot jo, investuotojas preliminariai sutiko padidinti kainą už 75 proc. "Lisco" akcijų bei investicijas. Jeigu abiem pusėms pavyks susiderėti, nauja sutartis, pasak G. Striauko, bus palankesnė ir "Lisco" bus privatizuota Lietuvai labai naudingomis sąlygomis.

Vyriausybė kol kas nenustatė galutinės datos, kada turi būti baigtos derybos, tačiau tikimasi, kad papildoma sutartis bus pasirašyta iki sausio pabaigos.

Ministrų kabinetas trečiadienį nustatė tam tikrus saugiklius, kad spalio 19-ąją pasirašytoje sutartyje numatytomis sąlygomis privatizuoti "Lisco" būtų neįmanoma. Pagal šią sutartį "Bredo" įsipareigojo už akcijas sumokėti 47,6 mln. JAV dolerių (190,4 mln. litų) bei per maždaug trejus metus investuoti 76 mln. dolerių (304 mln. litų).

Pradiniame pasiūlyme investuotojas siūlė už akcijas sumokėti 51,2 mln. dolerių (204 mln. litų) bei investuoti 92 mln. JAV dolerių (360 mln. litų).

Su "Bredo" ir toliau derėsis Valstybės turto fondas, tačiau derybų eigą prižiūrės nauja darbo grupė, vadovaujama susisiekimo viceministro Rimvydo Gradausko. Joje, be Vyriausybės ir VTF atstovų, yra ir smulkiųjų "Lisco" akcininkų susivienijimui atstovaujantis advokatas Virgilijus Kaupas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją