Šią savaitę įmonė pradėjo gaminti dviejų rūšių pusiau saldžius vynus - "Vienuolių vyną" ir "Tostą", BNS pranešė "Birštono mineralinių vandenų" atstovas ryšiams su visuomene Tomas Juknevičius.

Balti ir raudoni vynai, pagaminti iš vengriškos žaliavos, šios savaitės pabaigoje turėtų pasirodyti parduotuvėse.

Neseniai parduotuvėse pasirodė pusiau saldus "Merci" vynuogių vynas, pagamintas iš moldaviškos žaliavos. Iš tokios žaliavos bendrovė gamina ir vienintelį pusiau sausą vynuogių vyną "Flamenko".

Bendrovės gaminamų vynų pardavimo kaina parduotuvėse turėtų būti 8,8-10 litų.

"Pasirinkdami vynų rūšis, bandėme atsižvelgti į pirkėjų skonį - kol kas lietuviai noriau geria pusiau saldžius vynus, nors Europoje labiausiai populiarus pusiau sausi vynai", sakė bendrovės "Birštono mineraliniai vandenys" direktoriaus pavaduotojas Arturas Kazlauskas.

Naujoji vynų išpilstymo linija kainavo 1,5 mln. litų. Ja galima išpilstyti iki 6 tūkst. butelių per valandą.

"Birštono mineraliniai vandenys" gamina citrinų, apelsinų ir giros skonio vaisvandenius "Aukštyn kojom".

"Birštono mineralinių vandenų" natūraliam mineraliniui vandeniui "Vytautas" bei mineralizuotiems vandenims Žemės ūkio maisto produktų sertifikavimo centras išdavė kokybės atitikties serifikatą. Su šiuo sertifikatu bendrovė gali produkciją eksportuoti be papildomo ištyrimo.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją