Dmitrijus Bogdanovas, "Sampo Lietuva" (SL) teisininkas, VŽ sakė, jog teismo išlaidų draudimas Suomijoje yra klasikinis produktas, kurį renkasi ir fiziniai, ir juridiniai asmenys.

Lietuvoje iš pradžių ši draudimo rūšis bus siūloma juridiniams asmenims, į kuriuos savo veiklos pradžioje SL orientuoja visą savo verslą.

Pasak p. Bogdanovo, klientams, pasirinkusiems šią draudimo rūšį, SL kompensuos išlaidas advokatui, teismo nustatytam žyminiam mokesčiui ir pan.

Antrąjį metų ketvirtį SL pasirašė draudimo įmokų už 3,1 mln. Lt ir neslepia ketinimų pagal šį rodiklį įsiveržti į pirmaujančių draudimo bendrovių dešimtuką.

Įmonė, turinti filialus Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje, Alytuje ir Marijampolėje, teikia 12 klasikinių rūšių draudimo paslaugas. Populiariausios yra transporto priemonių, turto bei gamybos nutrūkimo nuo gaisro draudimas.

Didžiausia Suomijos draudimo kompanija "Sampo" turi įmonių tinklą 11 Europos šalių. Ypač sėkmingai "Sampo" grupei prasidėjo šie metai – vien pirmojo pusmečio pelnas gali viršyti 8 mlrd. FIM (5 mlrd. Lt).