Eltos žiniomis, Olandijos bendrovė "B.B. Bredo B.V." svarsto galimybę pasinaudoti tuo, kad Valstybės kontrolė, Turto fondo vadovui pavedusi taisyti "Lisco" privatizavimo sutartį, nedavė konkrečių nurodymų dėl pačios sutarties vykdymo. Tokiu atveju "Bredo" šią savaitę pervedus suderėtus pinigus už 75 proc. laivininkystės akcijų, ji iškart taptų teisėta "Lisco" šeimininke, o Lietuvai liktų galimybė teisybės ieškoti teismuose.

Iš kitos pusės, Olandijos bendrovė taip pat dar gali ir nesiryžti investuoti į Klaipėdos įmonę dėl smulkiųjų jos akcininkų nusiteikimo blokuoti sprendimus, susijusius su pasiruošimu tolesnėms investicijoms.

Ir Valstybės kontrolė, ir Generalinė prokuratūra "Lisco" privatizavimo procese rado galiojančių teisės aktų pažeidimų. Nors rimtas abejones taip pat kelia pačios "Lisco" privatizavimo sutarties galiojimas, tačiau veikianti tvarka dokumentą leidžia panaikinti tik teismo sprendimu.

Apsisprendus investuoti dabartinė situacija Olandijos bendrovei bus palanki ir greičiausiai leis išsisukti nuo "Lisco" akcijų kainos bei investicijų apimties padidinimo, kaip nurodyta privalomose vykdyti Valstybės kontrolės išvadose. Šios institucijos sprendimu, akcijų paketo kaina turi būti pakelta nuo 47,6 mln. JAV dolerių iki 51,2 mln. JAV dolerių, o investicijos - nuo 76 mln. JAV dolerių iki 92 mln. JAV dolerių.

Būtent tokie skaičiai buvo nurodyti konkursinėje "B.B. Bredo B.V." paraiškoje, tačiau ji sutinka laivininkystės privatizavimo sutartyje daryti tik neesmines pataisas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją