Kaip praneša Italijos spauda, pristigti pinigų gali tokie miestai, kaip Neapolis, Palermas Sicilijoje bei Kalabrijos Redžas, esantis Italijos bato piršte.

„Situacija prastėja kiekvieną dieną“, - tikina Nacionalinės savivaldybių tarybų asociacijos prezidentas Graziano Del Rio.

Šie įspėjimai nuskambėjo praėjus vos kelioms dienoms nuo to, kai šalies premjeras Mario Monti išreiškė susirūpinimą, kad didelę finansinę autonomiją turinti Sicilija nebepajėgi vykdyti įsipareigojimų.

Didelius ir mažesnius pietinės Italijos miestus jau daugelį metų žlugdo prastas valdymas, korupcija, Europos Sąjungos lėšų švaistymas bei mafijos infiltracija. Vis dėlto, į „juodąjį sąrašą“ patenka ir kai kurie šiaurinės Italijos miestai, tokie kaip Alesandrija Pjemonto regione.

Kad kai kuriems Italijos regionams gresia „rimta situacija“, sutinka ir šalies vidaus reikalų ministrė Annamaria Cancellieri, tačiau ji rimtai nevertina nuogąstavimų dėl galimo Sicilijos bankroto.

M. Monti tikisi sumažinti 2 trilijonus eurų siekiančią nacionalinę skolą panaikindamas 64 iš 107 Italijos provincijų. Jau seniai buvo kalbama, kad tai yra nereikalingas ir išlaidus valdymo lygmuo. Vyriausybė planuoja dar šiais metais nuo provincijų biudžeto nurėžti 500 mln. eurų, o 2013 m. dar milijardą eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)