"Baltijos parkingui" priklausanti UAB "Vilniaus parkavimo kompanija" (VPK) yra laimėjusi Vilniaus savivaldybės konkursą sukurti automobilių parkavimo sistemą. Jei palaimins savivaldybė, sostinėje iki 2005 m. bendrovė turėtų pastatyti 10 daugiaaukščių požeminių garažų, įrengti 450 naujų mokėjimo už stovėjimą automatų - iš jų 150 jau šiemet, taip pat 1.000 eismo ženklų, reikalingų sistemai sukurti, ir kt.

Jonas Tamulis, VPK valdybos narys, sakė, jog pagal planą sostinėje bus pastatyta 10 požeminių garažų, kuriuose iš viso atsirastų 3.600 nauių stovėjimo vietų.

Tuo tarpu rezervuotų vietų skaičių ketinama sumažinti nuo 1.600 iki 400. Taip pat siūloma įdiegti vairuotojų informavimo sistemą "Parking Guidance system" , kuri nurodytų vairuotojams laisvas stovėjimo vietas ir kt. informaciją, padėtų orientuotis vietovėje.

Automoibilių srautą per senamiestį planuojama sumažinti panaikinant važiuojančius per senamiestį srautus ir įvesti jame 40 km/h greičio apribojimą. Be to, mieste būtų įvestos skirtingos mokesčių zonos už automobilio stovėjimą: raudonoji 3 Lt už valandą, geltonoji 2 Lt už valandą, žalioji 2 Lt ir mėlynoji 1 Lt.

Vairuotojų patogumui numatoma įrengti žaliąsias bangas pagrindiniuose keliuose bei įgyvendinti kitų priemonių. Planas dar turi būti suderintas su įvairiomis atsakingomis institucijomis.

Naujuosius požeminius garažus eksploatuos VPK.