Jis taip pat sukritikavo interneto milžines „Google“ ir „Facebook“, pareikšdamas – jei jos mokėtų didesnius mokesčius, padidėtų parama spausdintinei žiniasklaidai, rašo theguardian.com.

„Kiekviena Vienos kavinė, kiekvienas dešrelių kioskas Austrijoje moka didesnius mokesčius nei daugianacionalinės korporacijos, – sakė Ch. Kernas interviu „Der Standard“. – Tai pasakytina apie „Starbucks“, „Amazon“ ir kitas kompanijas.“

Jis pagyrė neseniai Europos Komisijos priimtą nutarimą, kad „Apple“ turi sumokėti 13 mlrd. eurų mokesčių, taip pat palūkanas Airijai, nes speciali schema siųsti pelną per šią šalį buvo nelegali valstybinė parama.

„Apple“ teigė apskųsianti šį sprendimą, o generalinis direktorius Timas Cookas pavadino jį „visišku politiniu šlamštu“. „Google“, „Facebook“ ir kitos didžiulės kompanijos sako, kad moka visus mokesčius ir laikosi taisyklių.

Ch. Kernas kritikavo ES valstybes su mažais mokesčių tarifais, kurios vilioja milijonierius (ir dėl tų mokesčių yra stebimos Briuselio). „Airijos, Nyderlandų, Liuksemburgo ar Maltos elgesyje trūksta solidarumo likusios Europos ekonomikos atžvilgiu“, – sakė jis.

Jis tarstelėjo, kad „Facebook“ ir „Google“ turėtų mokėtų daugiau mokesčių, pabrėžė didelius jų pardavimus Austrijoje – apie 100 mln. eurų kiekvienos kompanijos, – ir gana mažą darbuotojų skaičių – apie tuziną „Google“ ir „gal net mažiau“ „Facebook“ (kompanijoje).

„Jie gausiai sutraukia reklamą, <...> bet nemoka nei pelno mokesčio, nei už reklamą Austrijoje“, – sakė gegužę tapęs kancleriu Ch. Kernas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)