Elektra parduodama Šveicarijoje registruotai bendrovei "Acotra Grand". Pagal lapkričio mėnesį pasirašytą sutartį gruodį jai bus parduota 200 mln. kilovatvalandžių elektros. Sutartis galioja iki šių metų pabaigos, tačiau ji gali būti pratęsta ilgesniam laikui. Už vieną kWh "Lietuvos energijai" mokama 4,6 cento.

"Lietuvos energijos" komercijos direktoriaus pavaduotojas Valdas Jurkevičius BNS sakė, kad eksporto atnaujinimas yra svarbus įvykis įmonei, tuo labiau, kad už elektrą apmokama iš anksto grynaisiais pinigais. "Todėl nėra jokios rizikos, kad bus nesumokėta", teigė V. Jurkevičius.

Pasak jo, "Lietuvos energija" dabar derasi su nemažai potencialių elektros eksportuotojų, ir kitą savaitę gali būti pasiekti susitarimai dėl kiekio ir kainų.

Pasak spaudos, vienas realiausių eksporto projektų rengiamas su Rusijos energetikos giganto "Jedinaja energetičeskaja sistema Rosiji" įmone "Inter RAO JES", kuri nori eksportuoti į Baltarusiją 5 mlrd. kWh per metus. Be to, ji siūlo pirkti 224 mln. litų Baltarusijos skolą "Lietuvos energijai", mokėdama 60 proc. jos vertės. Tačiau skolai parduoti dar bus skelbiamas konkursas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją