Nors naudojami lengvieji automobiliai privalo periodiškai būti patikrinti valstybinių techninių apžiūrų metu, bet kas antras akcijos metu atsitiktinai stabdytas automobilis buvo su trūkumais. Prastą mūsų šalyje naudojamų automobilių būklę liudija ir Kelių transporto priemonių valstybinės apžiūros įmonių asociacijos duomenys. Ji užfiksavo, kad iš karto technines apžiūras įveikia tik apie 46% visų pristatytų automobilių.

Tam nemažai įtakos turi didelis automobilių parko amžius, mano dalis šios srities specialistų. Tačiau pripažįstama, kad reiklesni turėtų būti ir kelių policininkai bei valstybiniai techninės apžiūros centrai.

Automobilių techninės būklės tikrinimo akciją "Tvarkingas automobilis – saugus eismas, švari aplinka" koordinavo Lietuvos autoverslininkų asociacija (LAA). Akcijoje dalyvavo 29 LAA narių servisai, kurių didžioji dalis (16) buvo Vilniuje. Vertinta mašinos išorė, šviesų, padangų būklė, išmetamųjų dujų sudėtis, užpildyta apie 4.000 apklausos anketų.

1–5 metų senumo mašinos tarp sustabdytųjų sudarė tik 3%. Jose gedimų aptikta mažiausia. Apie 60% tikrintų automobilių buvo 11-15 metų senumo, antroje vietoje – senesnės kaip 16 metų – 21%, trečioje – 6–10 metų – 16%.