Apdovanijimą už didžiausią metų proveržį gavo startuolis „MoboFree“. Šis mobiliaisiais telefonais prieinamas socialinis tinklas pernai pritraukė apie 1 mln. naujų registruotų vartotojų, o iš viso jų turi daugiau nei 2,8 mln., iš jų didžiausia dalis Afrikos šalių gyventojai.

Metų darbdaviu tarp startuolių pripažinta tarptautiniais pinigų pervedimais užsiimanti kompanija „TransferGo“. Per 2013-uosius šis startuolis įdarbino 11 žmonių.

Geriausiu technologiniu sprendimu išrinktas startuolis „Dragdis“ - programa, kuri leidžia lengvai išsaugoti ir rūšiuoti internete rastą medžiagą.

Už pažangiausias mobiliąsias technologijas stiklinę statulėlė atsiėmė mobilių piniginių infrastruktūra - startuolis „WoraPay“.

Per renginį pagerbti ir lietuviai, kurie 2013-aisiais brangiausiai pardavė savo įkurtą startuolį. Kompanija „Arieso GEO“ buvo parduota už 85 mln. JAV dolerių.

Plojimai aidėjo ir startuolio „TrackDuck“ įkūrėjui E. Balčikoniui, jis pripažintas metų ambasadoriumi - labiausiai Lietuvos startuolių bendruomenę užsienyje 2013-aisiais garsinusiu asmeniu.

Metų investuotoju tapo rizikos kapitalo įmonių grupė „Practica Capital“, kuri pernai atliko 14 investicijų už maždaug 8 mln. litų.

Apdovanojimus organizavo VšĮ „Versli Lietuva“. Įstaigos generalinis direktorius M. Nocius teigė, kad 2013-ieji startuoliams buvo proveržio metai, kadangi startuoliai gavo 19 investicijų, kurios sudarė 16 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)