Ketvirtadienį Anglijos bankas pirmąkart nuo 2009 m. sumažino palūkanų normas. Šiuo metu jos žemiausios per visą istoriją ir siekia 0,25 proc. Paklaustas, ar yra reali galimybė, kad šiemet Anglijos bankas dar kartą sumažins palūkanų normas, B. Brodbentas patikino, kad tokia galimybė tikrai yra.

B. Brodbentas taip pat pridūrė, kad banko atliktų apklausų duomenys rodo, kad po birželio 23 d. vykusio referendumo fiksuojamos smarkiai pablogėjusios ekonomikos, darbo rinkos, būsto rinkos ir verslo pasitikėjimo tendencijos.

Anglijos bankas pristatė 100 mlrd. svaro sterlingų (131,6 mlrd. JAV dolerių) vertės paketą, kuris turėtų paskatinti komercinius bankus namų ūkiams ir verslui skolinti mažesnėmis palūkanomis. Taip pat numatyta supirkti 60 mlrd. svarų (71,51 mlrd. eurų) šalies vyriausybinių obligacijų ir 10 mlrd. svarų (11,92 mlrd. eurų) korporacinių obligacijų.

B. Brodbentas teigė tikįs Anglijos banko priimtų priemonių nauda.

„Esu tikras, kad situacija pagerės. Ekonomikos skatinimo priemonių paketas yra tvarus ir nuoseklus. Jau pastebime hipotekos palūkanų mažėjimą“, – teigė jis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)