Didžiosios Britanijos centrinio banko prudencinio reguliavimo institucija iš bankų reikalauja patvirtinimo, kad jie visapusiškai įvertina visą su vartotojų kreditavimu susijusią riziką, atsižvelgdami į „dabartines palankias ekonomines sąlygas“ ir galimą jų pablogėjimą ateityje.

„Prudencinio reguliavimo institucija mano, kad vartojimo paskolų portfelių stabilumas mažėja“, nes vis labiau didėja jų apimtis, be kita ko, rizikingesniuose segmentuose, mažėja palūkanų normos, o bankai ima kitaip vertinti riziką, nurodoma institucijos pareiškime.

Anglijos banko duomenimis, vartojimo paskolos sudaro mažiau nei 10 proc. Didžiosios Britanijos bankų fiziniams asmenims ir ne finansų sektoriaus įmonėms išduotų paskolų.

Tačiau dėl didelio kintamumo ir rizikos su tomis paskolomis susijusių nurašymų suma nuo 2007 metų padidėjo net dešimt kartų.

Be to, vartotojams išduodamų paskolų suma vidutiniškai auga kelis kartus sparčiau negu juridiniams asmenims skirtų paskolų portfelis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją