Kaip teigiama Lietuvos banko ryšių su visuomene skyriaus pranešime, sprendimas išleisti į apyvartą naujus 500 Lt banknotus priimtas siekiant efektyvesnės banknotų struktūros nei dabar. Tai leis eliminuoti besiformuojančią banknotų struktūros disproporciją, atsirandančią tuomet, kai kurio nors nominalo banknotas sudaro daugiau kaip pusę banknotų apyvartos.

Prognozuojama, kad, išleidus į apyvartą 500 Lt banknotus, sumažėtų 100 Lt naudojimas, kuris dabar viršija rekomenduojamą proporciją. Taip pat truputį sumažėtų 200 Lt apyvarta.

Naujus 500 Lt banknotus spausdino Vokietijos kompanija "Giesecke & Devrient GmbH". Spausdinant šiuos banknotus, jų apsaugai kartu su tradicinėmis buvo panaudotos ir naujausios apsaugos priemonės prieš spalvotą kopijavimą, skenavimą bei kitus pinigų padirbinėjimo būdus.

Naujojo 500 Lt banknoto averse yra lietuvių rašytojo, Lietuvos valstybės himno autoriaus Vinco Kudirkos (1858 - 1899) portretas. Reverse - Lietuvos gamtovaizdžio fone pavaizduotas Lietuvos laisvės varpas.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją