Remdamasi garantine sutartimi savivaldybė pareikalavo, kad UAB „Gatvių statyba“ pilnai kompensuotų miestui padarytą žalą.

„Įmonė kompensuos visą miestui padarytą žalą. Be to, savivaldybė reikalaus, kad rekonstrukcijos priežiūros darbus vykdę asmenys prisiimtų visą atsakomybę, nes remiantis ekspertų pateiktos išvadomis nustatyta, kad statybų metu nebuvo atsižvelgta į savivaldybės iškeltus kokybės reikalavimus“, - pranešime spaudai cituojamas vicemeras Romas Adomavičius.

Remiantis ekspertų išvadomis, žala, kurią, pasak savivaldybės, padarė įmonė UAB „Gatvių statyba“, atsakinga už projekto vykdymą, ir tuometinės UAB „Vilniaus kapitalinė statyba“ paskirti atsakingi asmenys - Gintaras Šidlauskas, Gintaras Glodenis, Ona Burneikaitė-Raugalienė ir Stanislovas Šriūbėnas, vertinama 2,5 milijono litų.

Rotušės aikštės, Didžiosios gatvės ir prieigų rekonstrukcija buvo vykdoma nuo 2005 m. liepos 7 d. iki 2007 m. lapkričio 27 d.

Mero pavedimu dar praėjusių metų vasarą sudaryta darbo grupė, atlikusi ekspertizę nustatė, kad kokybės parametrų buvo nesilaikyta ir vykdant trečiąjį Gedimino prospekto tiesimo etapą. Jis buvo vykdomas iki 2009 metų gegužės 28 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)