Patikrinimo vietoje specialistai rado 3 neregistruotas tarpusavyje sujungtas kuro talpyklas – viena 5 kubinių metrų, kitos dvi – 25 kubinių metrų talpos, vienoje iš jų buvo laikomas kuras. Netoliese aptikta kuro perpilstymo kolonėlė. Preliminariais duomenimis, dyzelinis kuras buvo išpilamas iš įmonės vilkikų, grįžusių iš Rusijos Federacijos. Įmonės patalpose taip pat rastas apskaitos sąsiuvinis, kuriame buvo fiksuojami nelegalaus kuro kiekiai. Iš įmonės direktoriaus pateiktų dokumentų paaiškėjo, kad legaliai įmonė, turinti 40 vilkikų, legaliai kurą iš vienos Lietuvoje veikiančios įmonės pirkdavo tik vieną kartą per mėnesį.

Mokesčių inspekcijos specialistai paėmė dyzelino mėginius laboratoriniams tyrimams, nes įmonės direktorius nei paneigė, nei patvirtino, kad aptiktas kuras yra rusiškos kilmės. Pasak jo, jis buvo naudojamas įmonės reikmėms.

Už nelegaliai laikomą dyzelinį kurą įmonės atsakingam asmeniui gresia bauda nuo 1 tūkst. iki 20 tūkst. litų, gavus dyzelino mėginių tyrimo išvadas ir paaiškėjus, kad kuras tikrai yra ne lietuviškos kilmės, teks sumokėti ir akcizo mokestį, nurodoma inspekcijos pranešime.

„Transporto priemonių kuro bakuose iš trečiųjų šalių įvežtus degalus galima naudoti tik toje pačioje transporto priemonėje, kurioje buvo įvežti. Priešingu atveju, kai degalai perpilami į kitą talpyklą, už juos privalu mokėti akcizus“, - primena Valstybinės mokesčių inspekcijos ((VMI) Akcizų administravimo departamento direktorius Paulius Šilingas.

VMI bendradarbiaudama su kitomis institucijomis šiemet jau nustatė per 50 tonų nelegalaus kuro, praėjusiais metais – per 120 tonų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)