Kelių specialistai spėja, kad greičiausiai pravažą savavališkai nusitiesė asmuo, kuris nukirto mišką ir dabar planuoja jį išvežti - rietuvės rąstų sukrauta čia pat. Nepaisydamas, kad net dvi teisėtos pravažos jau yra vos už kelių dešimčių metrų, piktavalis savo kelio atkarpą pasidarė tiesiog skersai dviračių tako, kuriuo poilsiautojai, turistai ir piligrimai važiuoja į Kryžių kalną.

Kelininkai sako, laimė, savavališką magistralės „patobulinimą” pastebėjo laiku – užtektų vieno pakrauto miškovežio reiso ir būtų lūžusi dviračių tako danga. Kas galėjo nutikti, kai miškovežis netikėtoje vietoje suka į magistralę, kur leistinu 90 km/h greičiu lekia automobiliai, šiurpu ir pagalvoti - svarstė kelininkai.

Prie magistralinio kelio radę savavališką pravažą kelininkai nutarė ją tuoj pat išardyti - nuo ankstaus ryto ekskavatorius ir penki darbuotojai pusdienį ardė įrengimą. Pravažą neleistinoje vietoje nutiesusio asmens bus ieškoma – jam ketinama pateikti sąskaitą už kelininkų darbą.

Pasak A.Vaidonavičiaus, tokios savavališkai nutiestos kelių atšakos, pastebimos vis dažniau, tačiau iki šiol jos buvo tik prie kaimo kelių. Kad būtų savavališkai tiesiama atšaka prie tarptautinius maršrutus jungiančio kelio tiesiog per dviračių taką - Šiaulių krašte dar nėra buvę.

Šaltinis
Šiaulių apskrities televizija
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją