Tačiau nuo kalbų perėjus prie darbų paaiškėjo, kad ne viskas einasi taip, kaip planuota, mat sprendimai priklauso ne vien nuo savivaldybės. Prabilta, kad kitų metų kovą rinkliava nebus įvesta. O Seimui nepanorėjus keisti galiojančių įstatymų, ji gali ir visai atitolti.

Kad Vilniaus valdžios pasiūlyta sistema būtų efektyvi, pirmiausia Seimas turi sureguliuoti administracinių baudų sistemą. Pagal dabar galiojančius įstatymus už Kelių eismo taisyklių pažeidimus baudžiamas automobilį vairavęs asmuo – tikrasis pažeidėjas.

Tačiau Seimą turėtų pasiekti įstatymo pataisos, kuriomis siūloma bausti ne automobilio vairuotoją, o savininką. Jei ši pataisa nebūtų priimta, įvažiavimo į senamiestį mokestis prarastų prasmę ir greičiausiai netgi nebūtų įvestas.

„Tranzito ribojimas per senamiestį taptų neįmanomas. Užkardų tikrai nestatysime. Pagal mūsų planus turėtų būti įdiegta moderni nuotolinio valdymo sistema, veikianti padedant vaizdo kameroms su elektroniniais skaitytuvais. Pagal automobilio valstybinius numerius jie patikrintų, ar automobilis, kirtęs senamiestį, yra už tai sumokėjęs, o jei nėra, mėnesio gale jo savininkui būtų išsiųsta sąskaita, – pasakojo sostinės vicemeras Romas Adomavičius. - Vargu ar įvažiavimas į senamiestį bus apmokestintas kovą, manau, balandį ar gegužę“.

Tačiau ir šie terminai dar negalutiniai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)