Tyrimą užsakė "Ryanair Pilot Group", siekianti, kad oro linijų pilotams derybose dėl užmokesčio ir darbo sąlygų atstovautų profesinės sąjungos. Ji susisiekė su daugiau nei 1000 "Ryanair" pilotų ir jų padėjėjų, t. y. daugiau nei trečdaliu visų įmonėje dirbančių pilotų.

Balandį vyriausiasis "Ryanair" pilotas Ray’us Conway’us įspėjo, kad, jei nors vienas pilotas pasirašys "Ryanair Pilot Group" peticiją, kuria raginama įvertinti, ar bendrovės įdarbinimo modelis turi įtakos skrydžių vykdymo saugai, jis bus atleistas iš darbo. Apklausa buvo nuspręsta pakeisti minėtą peticiją. 89 proc. asmenų, dalyvavusių tyrime, teigė, kad po tokio R. Conway’aus pareiškimo jie suabejojo, ar "Ryanair" vykdė atvirą ir skaidrią saugos kultūrą.

Apklausa parodė, kad 67 proc. pilotų nejaukiai jautėsi keldami saugos problemas per "Ryanair" vidaus atskaitomybės sistemą. Taip pat nustatyta, kad 94 proc. manė, jog reguliavimo institucijos turėtų atlikti tyrimą dėl "Ryanair" darbo praktikos poveikio saugumui.

"Ryanair Pilot Group" taip pat pranešė, kad dauguma "Ryanair" pilotų įmonėje dirba netiesiogiai, tačiau yra pasamdyti įvairiose agentūrose, ir išreiškė susirūpinimą dėl jų darbo sutarčių terminų ir sąlygų. Teigiama, kad daugelis pilotų dirbo ne nuolatinį nustatytą valandų per savaitę skaičių, o tik pagal iškvietimą - jiems buvo mokama tik už faktiškai dirbtą darbo laiką.

"Tyrimo rezultatai kelia labai didelį susirūpinimą. Būtina nedelsiant imtis veiksmų visoms susijusioms šalims. Turime sumažinti apklausoje pateikiamus procentus", - kalbėjo "Ryanair Pilot Group" vadovas Evertas van Zwolas.

"Ryanair", pateikdama 2013 finansinių metų ataskaitą, anksčiau teigė, kad saugumas yra bendrovės "pagrindinis prioritetas" - įdarbinusi ji tinkamai apmoko savo pilotus, orlaivių palydovus ir techninės priežiūros personalą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (108)