Kitąmet baigiasi Vilniaus ir Kauno oro uostų bei “Ryanair” sutartis. Oro bendrovės atstovai neslepia, kad jei oro uostų mokesčiai didės, tai gali neigiamai atsiliepti pačiai Lietuvai.

Pradėjo nuo vieno lėktuvo

„Esame čia tam, nes šie metai „Ryanair“ - ypatingi“. „Ryanair“ švenčia 30 gimtadienį ir lankome visas šalis“, - spaudos konferencijoje kalbėjo „Ryanair“ komercijos direktorius Davidas O'Brienas.

“Ryanair” istorija prasidėjo 1985 metais. Tuomet kompanija turėjo vieną lėktuvą ir skraidė viena kryptimi. Dabar “Ryanair” turi 320 lėktuvų, skraido 1600 maršrutais 189 oro uostuose.

Iš Kauno du “Ryanair” lėktuvai skraido 17 krypčių, iš Vilniaus – 13. Lėktuvų užpildymas – 87 proc.

Sėkmės receptas – kaina

“Ryanair” vidutinė bilieto kaina 46 eurai. D. O'Brieno teigimu, konkurentų siūloma kaina – tris kartus didesnė.

“Mūsų sėkmės priežastis – mažos kainos. Jos visada tokios ir išliks“, - sako D. O'Brienas.

Pastaruoju metu “Ryanair” iš Kauno pradėjo skraidyti į Šanoną (Airija), didės skrydžių skaičius (2-3 kartai per savaitę) į Oslą (Rygge) ir Alikantę. Kaune per devynerius metus “Ryanair” aptarnavo jau 5 mln. keleivių.

Prieš kelerius metus Kaune buvo atidaryta ir “Ryanair” bazė, kuri turi didelį potencialą.

Kaunas gali tapti pagrindiniu techniniu centru regione“, - įsitikinęs D. O'Brienas.

Atsisako mokesčių

Kitąmet baigiasi Lietuvos oro uostų ir “Ryanair” sutartys. Tuomet jos bus peržiūrimos, o oro uostų mokesčiai gali didėti. D. O'Brienas įsitikinęs, kad jei mokesčiai didės, tai bus neigiamas signalas pačiai Lietuvai.

“Tai tiesiog padarys Lietuvą mažiau konkurencinga. Praėjusią savaitę lankiausi Maroke. Jie svarsto žiemos sezono metu apskritai atsisakyti mokesčių. Tai mums leidžia didinti lėktuvų skaičių Maroke. Jei mokesčiai didės – Lietuva bus mažiau konkurencinga, o mes priimsime savo sprendimus“, - sako D. O'Brienas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (118)