Vicepremjeras Dmitrijus RogozinasTwitter“ tinkle paskelbė, jog šis klausimas įrašytas į vyriausybės darbotvarkę, kad būtų garantuoti reguliarūs reisai Rusijos lėktuvais į Krymą, praneša agentūra AFP.

Ministrai šiuo metu diskutuoja, kad reikėtų pagyvinti naujų „Iljušin“ modelių gamybą. Juos tada būtų galima naudoti vietoj JAV orlaivių „Boeing“.

Prieš dvi savaites pigių skrydžių bendrovė „Dobroliot“, kuri yra Rusijos avialinijų „Aeroflot“ dukterinė įmonė, nutraukė savo veiklą ir tai pagrindė dėl Ukrainos konflikto paskelbtomis Vakarų sankcijomis. Todėl daugeliui rusų liko tik viena alternatyva - kelionė keltu Kerčės sąsiauriu. Anot pranešimų, automobiliams perkėlimo čia reikia laukti ilgiau nei dvi dienas.

Į Krymą šiuo metu kasdien skraido oro bendrovės „S7“ ir „Orenair“. Pastaroji perėmė didžiąją dalį reisų iš „Dobroliot“ kompanijos ir trečiadienio rytą pradėjo pardavinėti bilietus į Simferopolį. „Orenair“ taip pat yra „Aeroflot" dukterinė bendrovė. „Aeroflot“ vadovybė rugpjūčio 25 dieną spręs, ar abu „Dobroliot“ orlaiviai „Boeing“ turėtų sustiprinti „Orenair“ flotilę.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)