Teismo nutarimu, „UberPop" nelegaliai vykdė pervežimo paslaugas, kurias atlieka neprofesionalūs vežėjai, praneša BBC.

„UberPop" sujungia keleivius su neprofesionaliais vežėjais, vairuojančiais savo pačių automobilius. Paryžiaus teismas nurodė amerikiečių bendrovei sumokėti 800 tūkst. eurų baudą. Baudos taip pat skirtos bendrovės vadovams.

Prancūzijos parlamentas uždraudė „UberPop" ir kitas panašias paslaugas teikiančias programėles dar 2014 metais. Tokį sprendimą Prancūzijos politikai priėmė po spaudimo iš įprastas taksi paslaugas teikiančių firmų, su kuriomis konkuruoja ši programėlė.

Nuo 2015 metų pradžios „UberPop" vežėjai be profesionalių licenzijų galėjo būti patraukiami atsakomybėn. Programėlė savo veiklą Prancūzijoje nutraukė 2015 metų vasarą. Ši paslauga taip pat uždrausta Italijoje, Vokietijoje ir Ispanijoje, tuo tarpu Belgijoje ir Nyderlanduose dėl jos vis dar vyksta ginčai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)