Apie tai buvo diskutuojama pirmadienį Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus surengtame pasitarime.

„Vyriausybė šioje srityje jau dirba, yra paskyrusi pinigų skrydžių skatinimo fondui. Sutarėme, kaip fondas galėtų gauti naują impulsą. Pirmiausiai reikia surasti tinkamą teisinę formą skrydžių skatinimo fondui, kuriame būtų galimybė pritraukti privačias lėšas. Galbūt iš viešbučių surenkamas rinkliavas. Kitas svarbus dalykas, kad reikia geriau koordinuoti oro susisiekimo, Vilniaus ir Lietuvos marketingo klausimus“, - po susitikimo žurnalistams sakė jis.

Pasak mero, šiuo metu Vyriausybė yra numačiusi beveik milijoną eurų, o kitąmet ir Vilniaus savivaldybė galėtų skirti iki milijono eurų.

Susisiekimo viceministras Arijandas Šliūpas tvirtino, kad idėja kurti tokį fondą gimė prieš metus, bet dabar ji gaivinama iš naujo.

„Toks fondas skirtas rinkodaros priemonėms tam tikriems maršrutams atidaryti dirbant su skrydžių bendrovėmis", - komentavo jis.

Pasak vicemero, Škotija maršrutų plėtros programai prieš penkerius metus kasmet skirdavo iki penkių milijonų svarų sterlingų, Švedija nusprendė skirti apie 10 mln. eurų šalies pasiekiamumui gerinti.

„Lietuva neturėdama tokios priemonės yra mažumoje konkuruodama dėl naujų maršrutų atidarymo“, - tvirtino A. Šliūpas.

Pasak jo, nepriklausomai nuo rinkodaros priemonių, skrydžių bendrovės apsispręsdamos dėl naujų krypčių pirmiausiai remiasi atsiperkamumo kriterijais.

Kol kas šis fondas neveikia, nes neaišku, kokia turi būti jo teisinė forma, taip pat tam reikia Europos Komisijos pritarimo.

DELFI primena, kad savivaldybės iniciatyva įsteigta skrydžių bendrovė paskelbė nuo penktadienio (gegužės 22 d.) vidurdienio stabdanti veiklą. 

Ši įmonė nuo pat veiklos pradžios dirbo nuostolingai.

2012-2013 m. „Air Lituanica“ patyrė apie 5 mln. eurų, 2014 m. – apie 10 mln. eurų nuostolių.
Sostinės mero teigimu, Vilniaus miesto savivaldybė, kaip netiesioginis pagrindinis jos akcininkas, per metus patirdavo apie 10 mln. eurų nuostolių.

Keleiviai, kurie pirko bilietus „Air Lituanica“ interneto svetainėje, gali užpildyti pinigų grąžinimo formą, esančią www.airlituanica.com, arba rašyti laišką el. paštu fly@airlituanica.com.
Tie, kurie pirko šios bendrovės bilietus per tarpininkus, turėtų kreiptis į pardavėją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)