„Policija nekontroliuoja, bet, kita vertus, savivaldybė stato ženklus ir įsivaizduoja, kad, pastačius ženklą, tinkamas eismas bus užtikrintas. Iš tikrųjų abi institucijos turi dirbti kartu“, – pabrėžia E. Kriščiūnas.

Pasak jo, eismo Gedimino prospektu tvarką puikiai užtikrino 2003-aisiais pastatyti užtvarai, bet jie sugedo po pusmečio nuo įrengimo ir problema vėl paaštrėjo.

„12 metų mes turime tokią situaciją, kai [Gedimino prospektu] per valandą pravažiuoja 300 automobilių, kai tai yra draudžiama. Tai per 12 metų pravažiavo keliasdešimt tūkstančių automobilių ir savivaldybei bei policijai visa tai tinka“, – piktinasi Lietuvos pėsčiųjų asociacijos steigėjas.

Taip pat jis pažymi, kad prospekte galioja „Gyvenamosios zonos“ ženklas, o tai reiškia, kad maksimalus greitis čia yra 20 km/val.

Sekmadienį, norint atkreipti dėmesį į šią problemą, organizuojama pėsčiųjų akcija.

Kiek anksčiau į DELFI redakciją kreipėsi pasipiktinęs skaitytojas ir atsiuntė nuotraukų iš Gediminio prospekto, kuriose aiškiai matomi Kelių eismo taisyklių pažeidėjai.

Eismas Gedimino prospekte

Skaitytojas piktinosi, kad nors ir kabo ženklai, draudžiantys važiuoti prospektu savaitgalį, į juos paprasčiausiai nekreipiama dėmesio.