Pagal šiuo metu galiojantį skrydžių vykdymo tvarkos aprašą labai svarbių asmenų kategorijai priskiriami tik aukščiausi valstybės vadovai, jų sutuoktiniai, ministrai, kadenciją baigę prezidentai, KT ir Aukščiausiojo Teismo (AT) pirmininkai, vyskupai bei kitų konfesijų vadovai, kariuomenės vadas.

2009 metais, motyvuojant sunkmečiu, iš minėto sąrašo buvo išbrauktas visas būrys ne vienus metus be rūpesčių skraidžiusių asmenų ir pareigūnų. Tarp jų - Seimo nariai, Lietuvos banko valdybos vadovas, Apeliacinio ir Vyriausiojo administracinio teismų pirmininkai, KT ir AT teisėjai, valstybės kontrolierius, Valstybės saugumo departamento direktorius. Motyvas buvo paprastas - išlaikyti tokią privilegijuotųjų armiją sumažėjus biudžeto asignavimams nėra jokių galimybių.

Susisiekimo ministras Eligijus Masiulis tikino, esą išplėsti VIP sąrašą ministerija siūlo "nenoriai, skaudama širdimi". Pasak jo, pataisos parengtos tik gavus pakartotinius minėtų institucijų prašymus.

"Kurį laiką delsėme, bet vis dėlto apsisprendėme ir siūlysime Vyriausybei praplėsti tą sąrašą", - sakė ministras. Jis pabrėžė, kad šiais dviem prašymais bus stengiamasi apsiriboti. "Manau, kad abi šios pareigybės yra pakankamai svarbios", - teigė E.Masiulis.

Paklaustas, kaip elgsis sulaukęs, pavyzdžiui, generalinio prokuroro ar Lietuvos banko valdybos pirmininko pageidavimų būti grąžintiems į VIP sąrašą, ministras tikino, kad visi prašymai bus svarstomi. "Bet tai tikrai nereiškia, kad pulsime priimti pataisų. Nenorime sukurti precedento, kad visos institucijos imtų mus atakuoti ir reikalauti išplėsti sąrašą iki 2009 metų lygio", - sakė E.Masiulis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)