Tarp neišskridusiųjų buvo ir Lietuvos Seimo narys Gabrielius Landsbergis. Politikas DELFI teigė per Varšuvą turėjęs skristi į Briuselį, tačiau dėl atšaukto skrydžio iš Vilniaus jis į tarpinį lėktuvą taip pat nespėsiąs.

„Sakote, dyzeliai neužsiveda? Jau tuoj valanda, kaip laukiame, kol kils lėktuvas į Varšuvą. Sako, kad užšalo. Gal kas su stipresniu akumuliatoriumi padėtumėte užvesti?“ – savo Facebook paskyroje ankstų penktadienio rytą pasidalino įrašu G. Landsbergis.

Turimais duomenimis, į Varšuvą minėtu maršrutu išskristi laukė kelios dešimtys keleivių. Į DELFI skambinę keleiviai teigė, jog skrydis galėjo būti atidėtas dėl oro sąlygų – lauke šįryt spaudė 19 laipsnių šaltis.

„Tai mums čia taip ir pasakė, kad neužsiveda varikliai lėktuvo“, - teigė skrydžio į Varšuvą laukę keleiviai.

Tačiau kalbinta Lietuvos oro uostų Komunikacijos ir rinkodaros skyriaus projektų vadovė Agnė Mažeikytė teigė, kad šio ryto skrydis į Varšuvą atšauktas ne dėl oro sąlygų, bet dėl techninių priežasčių.

Vilniaus oro uostas

„Bendrovė informavo apie skrydžio atšaukimą, tad keleiviai turėtų pasirūpinti laiku kreiptis į oro uosto administraciją dėl kompensacijos už atšauktą skrydį“, - sakė oro uostų bendrovės administracijos atstovė.

Tačiau A. Mažeikytė nepaneigė, kad pastarosiomis dienomis paspaudus speigui vėluojančių skrydžių pasitaikė.

„Tačiau tai neturėtų stebinti, nes žiemos metu, ypač rytais, skrydžiai vėluoja dėl objektyvių priežasčių – oro lainerių nuledinimo procedūros. Tie lėktuvai, kurie nakvoja mūsų oro uoste, prieš skrydį yra kruopščiai įvertinami, jų techninė būklė. Neretai, ypač šiomis dienomis, kai šaltis šoktelėjo į viršų, lėktuvams būna reikalinga papildoma jų korpuso nuvalymo procedūra nuo susidariusio šerkšno ar ledo, todėl skrydžiai dėl to gali vėluoti“, - sakė A. Mažeikytė.

Pasak oro uostų bendrovės atstovės, priimta, kad žiemos metu skrydžio vėlavimas iki 20 minučių yra pateisinamas. Moteris tikino, kad speigas Lietuvos oro uostų Vilniuje, Kaune ir Palangoje darbo netrikdo.

„Esame pasirengę tokiems iššūkiams. Ir šįryt minėtų 20-ies minučių vėlavimo laiką viršijo vos keli lėktuvai, kurie išskrido šiek tiek vėliau be papildomų trukdžių“, - sakė Lietuvos oro uostų Komunikacijos ir rinkodaros skyriaus projektų vadovė Agnė Mažeikytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)