Šis prietaisas gali vienu metu stebėti keliomis eismo juostomis važiuojančių automobilių greitį, automatiškai fiksuoja pažeidėjus, realiuoju laiku pateikia informaciją ekrane, suformuoja pažeidimo kortelę.

Joje pateikiama tiksli greičio viršijimo vieta, data, laikas, automobilio valstybiniai numeriai.

Prietaisą galima naudoti ir automobilyje, ir pastačius ant specialaus stovo.

Greičio matuoklį ir automobilį „Škoda Oktavia Scout“ padėjo įsigyti Kauno rajono savivaldybė, šiemet policijai skyrusi 69 tūkst. Eur, iš jų 29 tūkst. Eur – Saugaus eismo programai.

„Pranašumas prieš kitus greičio matuoklius yra tas, kad jis matuoja greitį arba fiksuoja kitus pažeidimus iš stovinčio arba važiuojančio automobilio tiek iš priekio, tiek iš galo.

Taip pat matuoklis gali išsirinkti patį greičiausią automobilį ar pradėjusį greitėti. Realiai filmuojama, o filmuota medžiaga saugoma archyve kurį laiką. Pareigūnai gali prisijungti prie įrenginio ir matyti tiesiogiai, kur patruliuojama“, - matuoklio privalumus vardijo Danas Čenauskis, Kauno kelių policijos valdybos viršininkas.

Šiuo įrenginiu fiksuojamas ir greičio viršijimas, ir chuliganiškas vairavimas.Važiuodami iš Latvijos pareigūnai su „Stalker Dual SL“ užfiksavo apie 300-400 pažeidimų, vidutiniškai apie 100 per valandą.

Tokie rezultatai nestebina D. Česnauskio. Pareigūnas teigia, kad Kauno rajone padaroma bene daugiausiai pažeidimų ir įvyksta daugiausia avarijų.

Kauno rajonas Lietuvoje yra išskirtinis, nes čia kertasi du pagrindiniai šalies keliai, kuriuose pravažiuoja didžiausias skaičius automobilių per parą.

Tai Vilnius – Klaipėda kelias ir „Via Baltica“.

Natūralu, kad avaringumas yra pakankamai didelis, kiekvienais metais jis mažėja, tačiau vis tiek išlieka.

Kauno rajono gyventojų skaičius eismo įvykiuose sudaro tik 20-30 proc. Visi kiti yra pravažiuojantys. Kauno rajono savivaldybė nori padidinti saugumą, todėl ir investavo pinigus į automobilį ir įrangą“, - žurnalistams teigė D. Česnauskis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (418)