„Žiede yra dvi eismo juostos, tačiau automobiliams sunku pravažiuoti, nes jie netelpa“, - rašė į Alytusplius.lt redakciją kreipęsis alytiškis Giedrius.

Jis pasiūlė svarstyti galimybę žiedinėje sankryžoje panaikinti judėjimą dviem eismo juostomis ir palikti tik vieną, nes, anot jo, žiedinė sankryža yra per maža.

„Sunkiasvoriam transportui kirsti žiedinę sankryžą nepažeidus Kelių eismo taisyklių, praktiškai neįmanoma“, - savo pastebėjimais dalijosi alytiškis.

Nuomonėmis apie naująją sankryžą vairuotojai dalijasi ir socialiniame tinkle. Vieni taip pat siūlo palikti tik vieną eismo juostą, kiti kaltina projektuotojus netinkamai atlikus savo darbą, kiti sankryžą vadina labai nepatogia ir nepraktiška.

Vairuotojų nuomonė apie naują žiedinę sankryžą pasiekė ir Alytaus miesto savivaldybės administraciją.

„Problema yra žinoma. Paklausime nuomonės projektuotojų, aptarsime šį klausimą Saugaus eismo komisijos posėdyje, pasitarsime ir su kelininkais. Jie turi visas priemones, kompiuterines programas, matuosime, žiūrėsime ir ieškosime sprendimo“, - kalbėjo miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas, Saugaus eismo komisijos pirmininkas Kęstutis Žuromskas.

Jis užsiminė, kad kaip vienas sprendimo variantų galėtų būti sprendimas vietoje dviejų juostų palikti tik vieną.

K. Žuromskas pridūrė, kad projektuotojai žiedinę sankryžą suprojektavo ir ją įrengė pagal miesto savivaldybės administracijos suformuotas sąlygas ir atsižvelgdami į žemės sklypo ribas. „Kiek turėjome tos žemės, tiek“, - sakė K. Žuromskas.

Žiedinės sankryžos įrengimo darbai buvo pradėti praėjusių metų liepos mėnesį. Projekto vertė – 692 tūkstančiai eurų.

Kalniškės, Punsko ir Ūdrijos gatvių sankirta rekonstruota iš kasmet miesto savivaldybei Lietuvos automobilių kelių direkcijos skiriamų lėšų.