Vilniaus teritorinės mutinės atstovė ryšiams su visuomene Alina Grinevičiūtė BNS informavo, kad, 17 valandos duomenimis, iš Baltarusijos į Lietuvą per valandą įvažiuoja 16 vilkikų, o per pietus šis skaičius siekė 6 vilkikus.

Lietuvos nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos "Linava" atstovas spaudai Gytis Vincevičius BNS teigė, kad iš Baltarusijos pusės ties Medininkais eilėje laukia apie 400 vilkikų, o iš Lietuvos - 187.

"Šiaip ta situacija nėra tokia bloga, mus tik neramina greitis, per kurį praleis vilkikus, nes dėl prastovų galimi nuostoliai", - BNS sakė G.Vincevičius.

Pasak jo, Muitinės departamentas vežėjus įspėjo, kad dėl sulaikytų pareigūnų vežėjams gali tekti "apsišarvuoti kantrybe", kol situacija galutinai grįš į vėžes. G.Vincevičius atkreipė dėmesį, kad trečiadieniais paprastai būna nedidelis sunkvežimių srautas. Anot jo, intensyviausi yra savaitgaliai, kai dauguma vežėjų grįžta į Lietuvą.

"Jeigu pajėgos iki tada nebus sukomplektuotos, gali kilti problemų pasienyje", - teigė G.Vincevičius.

Trečiadienį buvo sulaikyta apie 30 Vilniaus teritorinės muitinės Medininkų posto muitininkų.

Muitinės departamentas pranešė, kad savo apimtimi tai bene didžiausia korupcinio pobūdžio byla Lietuvos muitinės istorijoje.

Medininkai yra pagrindinis kontrolės postas prie sienos su Baltarusija - per jį per parą pravažiuoja apie 600 sunkvežimių. Pasienio poste paprastai darbuojasi apie 80 muitininkų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)