Kruizinių laivų terminalą prižiūrinčios bendrovės „Klaipėdos laivų remontas“ direktorius Alvydas Butkus teigė, jog jis nė kiek nebijo konkurencijos. „Mes nekonkuruojame. Tuos tris laivus CKT mes patys pasiūlėme, nes visų laivų šiemet negalėsime priimti fiziškai. Va, „Costa Pacifica“ ilgis – 290 metrų, o mūsų krantinė tik 350 metrų ilgio. Antro laivo jau nebegalėtume priimti. Todėl mes iš anksto kolegoms pasiūlėme tris laivus, nes jie mūsų terminale paprasčiausiai netilps“, - sakė A. Butkus.

CKT direktorius Benediktas Petrauskas taip pat aiškino, kad dėl kruizinių laivų konkuruoti neketina. „Mes galime priimti ir tris, ir penkis, ir penkiolika laivų. Tačiau jų iš kolegų pervilioti ir taip dempinguoti kainų neketiname. Sieksime pritraukti naujus klientus, o ne vilioti jau esamus“, - tvirtino B. Petrauskas.

Šiemet kruiziniai laivai į Klaipėdos uostą užsuks net 64 kartus. Vizitų skaičiumi Lietuvos uostamiestis pirmą kartą aplenkė Latvijos sostinę Rygą, kuri šiemet priims 58 kruizinius laivus. Pernai kruiziniai laivai į Klaipėdą atplaukė tik 43 kartus.

Rygos atplaukęs „Costa Pacifica“ į Klaipėdą atplukdė beveik 2800 turistų. Didžioji jų dalis pasirinko ekskursijas į Palangą ir Nidą. Dalis keleivių, kurių didžiąją daugumą sudaro vokiečiai ir prancūzai, apžiūrėti Lietuvos uostamiestį nusprendė savarankiškai.

Iš Klaipėdos šis laineris plauks į Gdanską, kuriame ir užbaigs kruizą po Baltiją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (116)