Jo teigimu, trečiadienio Saugaus eismo komisijos posėdyje apsispręsta Kelių eismo taisyklėse praplėsti kelio ženklo „rezervuota stovėjimo vieta" apibrėžimą ir numatyti, kad jose automobilius galėtų statyti ir tėvai su vaikais iki 3 metų, ir besilaukiančios moterys.

„Specialistai tikina, kad atskiro ženklo sukurti negalima, nes tai prieštarautų Kelio ženklų ir signalų konvencijai", – tvirtino R. Gradauskas.

Ministerijos Saugaus eismo departamentas mano, kad prekybos ir pramogų centrai galėtų imtis iniciatyvos ir automobilių stovėjimo aikštelėse rezervuoti atskiras stovėjimo vietas nėščiosioms ir vaikus iki 3 metų auginantiems. Šios vietos taip pat galėtų būti atskiriamos papildomomis inžinerinėmis priemonėmis ir galėtų būti atskirtos nuo pagrindinio automobilių srauto.

Tas pats departamentas neturi duomenų, kad panašūs ženklai egzistuotų kitose pasaulio šalyse.

DELFI primena, kad idėja pasirūpinti šios visuomenės grupės saugumu kilo Seime.

„Pabandykite su dviem mažais vaikais nueiti į prekybos centrą, kai ten aplinkui yra automobilių. Arba būnant nėščia ir dar vedantis už rankos, o su pirkiniais grįžtant", – anksčiau Ekonomikos komiteto posėdyje situaciją iliustravo jo pirmininkė Birutė Vėsaitė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją