„Susirengiau važiuoti į Varšuvą, tačiau Vilniaus geležinkelio stotyje man buvo pranešta, kad nuo gruodžio 11 d. norint traukiniu nuvažiuoti į Varšuvą, reikės persėsti jau nebe kartą (Šeštokuose), o du! Tai yra, traukinys Vilnius-Šeštokai nebevažiuos, reikės persėsti Kaune į traukinį Kaunas-Šeštokai, Šeštokuose į traukinį Šeštokai–Varšuva“, - skundžiasi DELFI skaitytojas Audrius.

Audriaus manymu, tai apsunkins susisiekimą su Varšuva ir važiuoti traukiniu žmonės nebenorės.

Bendrovės „Lietuvos geležinkeliai“ Keleivių vežimo direkcijos direktorius Raimondas Burkovskis aiškina, kad traukinio maršrutas sutrumpintas iki Kauno mažinant sąnaudas.

„Sutrumpinome traukinio Vilnius-Šeštokai maršrutą iki Kauno. Pagrindiniai žmonių srautai važiuoja ne iš Varšuvos į Vilnių - pagrindiniai keleivių srautai važiuoja Lietuvos teritorijoje – iš Kazlų Rūdos iki Kauno ir panašiai. Tai padarėme mažindami traukinio sąnaudas“, - sakė R. Burkovskis.

Pasak R. Burkovskio, iš Kauno į Vilnių patogiai galima važiuoti elektriniais traukiniais. Pastebėjusi, kad auga keleivių, važiuojančių iš Vilniaus į Varšuvą, skaičius, bendrovė žada spręsti klausimą dėl maršruto atnaujinimo.

R. Burkovskio teigimu, nutiesus europinę vėžę „Rail Baltica“ iki Kauno, susisiekimo su Varšuva klausimas išsispręs savaime.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)