Dabar iš Klaipėdos į Palangos oro uostą kursuojančiu 100-uoju numeriu pažymėto autobusiuko bilieto kaina į vieną pusę kainuoja 1,1 Eur.

Pasak Klaipėdos savivaldybės administracijos Transporto skyriaus vedėjo Rimanto Mockaus, gruodžio pabaigoje miesto Tarybos narių bus prašoma pritarti didinti bilieto kainą iki 2 eurų.

Panašu, kad politikai tokį sprendimą palaiko. Bent jau vakar vykusio miesto Tarybos Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto posėdžio metu buvo pritarta bilietų branginimui.

"Suprantame, kad dabar galiojanti bilieto kaina yra neadekvati. Natūralu, kad patiriama nuostolių. Dar labiau tai išryškėjo, kai birželį Palangos savivaldybės administracija uždraudė šio reiso autobusams užsukti į kurorto autobusų stotį. Tad visokiomis priemonėmis galvojame, kaip mažinti tuos nuostolius. Šis maršrutas turi išlikti ir tikimės, kad pamažu jis įsivažiuos", - pasakojo R. Mockus.

Pasak jo, 2 eurų suma pasirinkta įvertinus konkurentų, kurie kursuoja iš Palangos autobusų stoties iki Šventosios ir iki Klaipėdos, įkainius.

"Kainų yra įvairių, įvairių sezonų metu jos skiriasi, o mes pasirinkome optimalų variantą. Tikrai nemanome, kad, lyginant su skrydžio kaina, 2 eurai yra ženkli suma", - minėjo Transporto skyriaus vedėjas.

Specialus reisas iš Klaipėdos į Palangos oro uostą pradėjo kursuoti šiemet kovo pabaigoje. Reisai yra suderinti su lėktuvų skrydžiais, pagal jų grafikus pritaikyti ir autobuso grafikai. Iš pradžių į oro uostą važiuodavo didelis autobusas, tačiau sumažėjus skrydžių ir nesant keleivių antplūdžio dabar kursuoja mažesnis autobusiukas.

Populiariausias reisas yra tuomet, kai iš Palangos oro uosto vykdomi pigių avialinijų skrydžiai", - minėjo R. Mockus.

Pasak jo, bus bandoma vėl derėtis su Palangos savivaldybe, kad būtų leidžiama šiam autobusiukui užsukti ir į kurorto autobusų stotį.

Kad šis reisas yra reikalingas, pritaria ir Palangos oro uosto vadovybė, ir turizmo industrijos atstovai, nes anksčiau nebuvo jokios galimybės iš Klaipėdos į Palangos oro uostą nuvykti viešuoju transportu.