„Tokio atvejo, kai ekipažas priimti sprendimą grįžti atgal – nepamenu. Ko gero tai pirmasis toks įvykis“, – sakė A. Šumskas.

Tai, jog keleivinis lėktuvas suko ratus degindamas kurą aviacijos ekspertas pavadino technine procedūra, kuri būtina saugiam nusileidimui.

„Deja, pasitaiko nemažai atvejų, kai įsisiautėjusius keleivius tenka perduoti teisėsaugai. Tai dažniausiai daroma lėktuvui pasiekus kelionės tikslą. Perduodami tie, kurie tualetuose rūkė, piktybiškai neklausė palydovių, ar netinkamai elgėsi. Toks atvejis, kad lėktuve kiltų muštynės – tikrai neeilinis“, – minėjo Civilinės aviacijos administracijos direktoriaus pavaduotojas A.Šumskas.

Baltarusei nustatytas sunkus girtumas

Kauno oro uoste Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai iš lėktuvo išlaipino orlaivio salone konfliktavusius tris akivaizdžiai neblaivius asmenis. Du iš jų, sutuoktiniai iš Baltarusijos, susimušė tarpusavyje. Dėl to kelionės tęsti negalėjo ir du nepilnamečiai poros vaikai.

Šeštadienį keliolika minučių po 22 valandos Kauno oro uoste dirbantys pasieniečiai gavo informacijos, kad į Alikantę skridęs lėktuvas dėl jo salone kilusio konflikto grįžta į Kauną.

Iš nusileidusio orlaivio VSAT pareigūnai išlaipino baltarusių sutuoktinių porą, du jų nepilnamečius vaikus ir Lietuvos pilietį.

Nustatyta, kad skrydžio iš Kauno į Alikantę metu konfliktas kilo tarp 37 metų Baltarusijos piliečio ir 26 metų jo sutuoktinės.

Abu užsieniečiai nepakluso lėktuvo įgulos reikalavimams liautis, kėlė pavojų skrydžio saugumui, todėl orlaivio lakūnai priėmė sprendimą grįžti į Kauną. Be to, ekipažo nurodymų nepaisė ir akivaizdžiai neblaivus 26 metų Lietuvos pilietis. Lėktuvas konflikto metu skrido virš Lenkijos teritorijos.

Paaiškėjo, kad visi nedrausmingai orlavyje elgęsi asmenys buvo padauginę alkoholinių gėrimų: baltarusei nustatytas 2,64 promilių (sunkus) girtumas, jos vyrui – 0,77 promilės, lietuviui – 1,14 promilės.

Šiuos asmenis pasieniečiai perdavė Kauno policijos pareigūnams, kurie toliau aiškinasi įvykio aplinkybes.

Degalų pasipildęs lėktuvas iš Kauno oro uosto skrydžiui į Alikantę pakilo naktį iš šeštadienio į sekmadienį.